Blog

Franco Vet Photo
Microcip si Inregistrare in RECS

RECS, adica Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân reprezinta o baza de date la care au acces toti medicii veterinari, prin platforma speciala, sau oricine doreste sa verifice o serie de microcip, la adresa:
https://rompetid.ro/registrul-de-evidenta-al-cainilor-cu-stapan/

In Romania, microciparea cainilor cu stapan este obligatorie prin legea nr. 258/2013.

Microciparea presupune implantarea subcutanata (sub piele) a unui dispozitiv de identificare de dimensiunile unui bob de orez si se face inainte de vaccinarea antirabica.

Microciparea identifica animalul si atesta faptul ca acesta apartine cuiva (un caine nemicrocipat este considerat fara stapan).

Fiecare microcip are un numar unic de identificare, la care se ataseaza datele de contact ale proprietarului, precum si datele cainelui. Microcipurile nu emit semnal GPS!! NU este posibila localizarea geografica a animalului, prin microcip.

In cazul pierderii animalului, daca acesta ajunge in orice cabinet veterinar, microcipul va fi citit, introdus in baza de date RECS, proprietarii vor fi contactati, astfel animalul are sansa de a reveni acasa.

Este obligatorie contactarea stapanului de drept (cel mentionat in RECS) in cazul gasirii unui caine microcipat. Un caine microcipat poate fi transferat altui proprietar numai cu acordul persoanei inscrise in RECS.